Hozzávalók:
- rizs
- vaj
- sárgarépa
- hagyma
- fokhagyma
- zöldborsó
- szójaszósz
- szezámolaj
- osztriga szósz
- chili szósz
- só
- törött bors
- kínai ötfűszer
- olívaolaj
Elkészítés:
A rizst sokféleképpen készíthetjük el.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kantoni-rizs.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/gombas-rizi-bizi.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/spenotos-edeskomenyes-rizs.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/spenotos-kukoricas-rizs.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/ragacsos-rizs-zoldborsoval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/zoldseges-rizs.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/vietnami-zoldbabos-safranyos-rizs.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/zoldborsos-basmati-rizs.html
Ezúttal zöldségesen, távol-keleti ízesítéssel főzzük.
Vajon pirítani kezdjük a hagymát, fokhagymát, sárgarépát.
Magában is megállja a helyét egy kis friss salátával kínálva.