Hozzávalók:
- sertés lapocka
- hagyma
- fokhagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt köménymag
- koktél paradicsom
- kakukkfű
- paradicsomlé
- olaj
Elkészítés:
Gyorsan elkészül ez az egyszerű húsétel.
A felszeletelt hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel és fokhagymaporral is megszórjuk.
Kiolajozott tepsibe fektetjük a szeleteket.
A hús mellé szórunk negyedekbe vágott hagyma szeleteket, fokhagyma gerezdeket és ízlés szerint paradicsomot.
Paradicsomlével bőségesen meglocsoljuk a húst és kakukkfűvel megszórjuk.
180-200 C fokos sütőben, lefedve puhára sütjük a húst.
Krumplipürével szeretem a legjobban, mert így a finom paradicsomos szósz kellemesen érvényesül a puha hús mellett.
Hidegen is adhatjuk a sült húst a kocsonyás levét is a kenyérre kenve kitűnő szendvics lesz belőle.
A sült hagyma és fokhagyma is finom ízeket kínál.