2024. január 9., kedd

Birsalmás lila káposzta

 Hozzávalók:


  • lila káposzta

  • birsalma
  • hagyma
  • olaj
  • cukor
  • balzsamecet
  • ecet
  • őrölt kömény


Elkészítés:


A káposzta párolva birsalmával készült.


https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/parolt-kaposzta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/narancsos-almas-parolt-lilakaposzta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/sult-lilakaposzta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/sult-lilakaposzta-es-hagyma.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/carbonara-lila-kaposztaval.html


Kevés olajon hagymát dinsztelünk.


Cukrot szórunk rá és karamellizáljuk.


Őrölt köményt szórunk bele.


Hozzáadjuk a korábban megsózott, felszeletelt lila káposztát.


Amíg a káposzta párolódik előkészítjük a birsalmát.


Az alaposan megmosott alma közepét eltávolítjuk.


Falatnyi darabokra vágjuk és a káposztához adjuk.


A birs hamar elkészül, addigra a káposzta is jó lesz, még nem  puhul agyon.


Kevés balzsamecettel és sima ecettel, ha szükséges sóval állítsuk be az ízeket.


Húsok mellé tökéletes köret.