Hozzávalók:
- sertés dagadó
- zsemle
- hagyma
- fokhagyma
- tojás
- só
- törött bors
- olaj
- gomba
- füstölt szalonna
- csirkemáj
- majoránna
- petrezselyem
Elkészítés:
A töltött húst minden formájában szeretjük.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/toltott-dagado-es-gombas-toltelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/toltott-borjuszegy.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/toltott-csirkecomb-toltott-gombaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/05/nagyi-toltott-csirkecombja-es.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/nagyi-toltott-borjuszegye-toltott.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/sargabarackos-toltott-szegy.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/barany-zoldborsos-majas-toltelekkel.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/05/gombas-majas-toltelek-sutve.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gombaval-toltott-sult-oldalas-es.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/toltelek-huslevesben-fozve.html
Klasszikus zsemlés, csirkemájas, gombás töltelékkel készült a sertés dagadó.
Zsemlét langyos vízbe áztatunk, majd miután megpuhult, kinyomkodjuk belőle a vizet.
Egy tálban a krumplitörővel könnyen összenyomkodhatjuk.
Kevés zsíron apróra vágott hagymát dinsztelünk.
Gombát adunk hozzá és addig sütjük, amíg a nedvesség el nem párolog.
Sózzuk, borsozzuk,majoránnával ízesítjük és a zsemlékhez keverjük.
Beletesszük a tojásokat is.
Általában ahány zsemle annyi tojást adunk hozzá.
A csirkemájat késsel elkaparjuk és a felesleges inakat eltávolítva a májat a töltelékbe tesszük.
Végül a rengeteg apróra vágott friss petrezselyem is belekerül, ez nem maradhat el.
Kóstoljuk meg és fűszerezzük, sózzuk, ha szükséges.
A tepsi üresen maradt részét kibéleljük füstölt szalonna szeletekkel és erre halmozzuk a tölteléket.