2024. január 16., kedd

Diótorta

 Hozzávalók:

  • Piskóta
     
  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só
Krém:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • kb. 20 dkg dió
  • 1 cs. vaníliapuding
  • kb. 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 1 citrom reszelt héja



Elkészítés:


Ismét diótorta készült.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/nagyi-diotortaja.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/08/dios-puncstorta-tej-es-tojasmentesen.html 


A piskótát így készítjük:

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/piskota.html


A megtisztított diót száraz serpenyőben megpirítjuk.



A megpirult száraz héjat ledörzsöljük, eltávolítjuk és a dióbelet ledaráljuk.


A krémhez a vajat a cukorral  habosra keverjük.


A pudingból előírás szerint sűrű krémet főzünk.
Kihűtjük.




Összekeverjük a két krémet, vaníliás cukrot, rumot vagy rumaromát keverünk bele és egy citrom sárga héját is belereszeljük.
Behűtjük a krémet.


A piskótát hosszában kettévágjuk, majd keresztben is elfelezzük. 


Az így kapott négy lapot gazdagon megkenjük a lehűlt diókrémmel.


Aki túl lágynak találja ezt a krémet, az csak fél adag pudingot és tejet tegyen bele.
Mi szeretjük, ha bőven van töltelék a tortában.
 

A tetejét villával cifrázhatjuk.


Ez egy nagyon könnyű, puha torta.


Mire szépen körbevakolhattam volna, addigra a híveim már meg is ették...