Hozzávalók:
- Piskóta
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
Krém:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- kb. 20 dkg dió
- 1 cs. vaníliapuding
- kb. 5 dl tej
- 2 cs. vaníliás cukor
- rumaroma
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Ismét diótorta készült.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/nagyi-diotortaja.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/08/dios-puncstorta-tej-es-tojasmentesen.html
A piskótát így készítjük:
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/piskota.html
A megtisztított diót száraz serpenyőben megpirítjuk.
Kihűtjük.
Összekeverjük a két krémet, vaníliás cukrot, rumot vagy rumaromát keverünk bele és egy citrom sárga héját is belereszeljük.
Behűtjük a krémet.
A piskótát hosszában kettévágjuk, majd keresztben is elfelezzük.
Az így kapott négy lapot gazdagon megkenjük a lehűlt diókrémmel.
Mi szeretjük, ha bőven van töltelék a tortában.