Hozzávalók:
- burgonya
- sárgarépa
- tojás
- hagyma
- lila hagyma
- dió
- gomba
- majonéz
- mustár
- cukor
- citromlé
- olaj
- cékla
- kápia paprika
- aszalt szilva
- reszelt sajt
- só
- bors
- majoránna
Elkészítés:
Ez a saláta is a réteges saláta recepteket gazdagítja.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/granatalmas-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/dios-ceklasalata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/01/kiralyrakos-kala-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/01/mimoza-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/ananasz-husveti-sonkas-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/margareta-ananaszos-gombasalata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/01/kiwis-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/01/ceklas-mimoza-salata-olajbogyoval.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/01/dios-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/unnepi-reteges-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/mimoza-salata-2.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/12/tokehalmajas-salata-szent-jakab.html
Ezek a nagyon látványos saláták roppant egyszerűen készülnek, a hozzávalókat ízlésünk szerint válogathatjuk össze.
Minden hozzávalót előkészítünk, megfőzünk és lehűtve félretesszük.
A majonézt összekeverjük mustárral, sóval, cukorral és citromlével.
Külön-külön megfőzzük a sárgarépát, a céklát és héjastól 3-4 db burgonyát.
Ha elfőtte a levét, akkor megsózzuk és egy kevés majoránnával megízesítjük.
Egy fej lila hagymát felaprítunk és ecetes, cukros, sós vízben pácoljuk.