2024. január 25., csütörtök

St. Jakab kagyló

Hozzávalók:

  • St. Jakab kagyló

  • vaj
  • fokhagyma
  • gyömbér



Elkészítés:



Imádjuk a Szent Jakab kagylót.




https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sult-szent-jakab-kagylo.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/szent-jakab-kagylo-mangoval-es-vanilia.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/12/tokehalmajas-salata-szent-jakab.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/szent-jakab-kagylo-es-langusztin.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/04/szent-jakab-kagylo-sutve.html


Mindig friss vajjal készül ez az étel és csak minimális fűszerezéssel, hogy megmaradjon a kagyló semmivel sem összehasonlítható íze.



Kevés gyömbér és fokhagyma azért kerül bele a vajba.



A felengedett fagyasztott kagylókat keresztben ketté is vághatjuk, amennyiben elég vastagok.



A kagylókat leszárítjuk.


Lisztben megforgatjuk.


A felesleges lisztet lerázzuk a kagylóról és vajban kisütjük.


Oldalanként kb. másfél perc körüli ideig pirítjuk a forró vajban.
 

Tovább nem kell, mert akkor gumis lesz a kagylónk.



Tálaláskor gyengéden megsózzuk.


Bármilyen salátával, gyümölccsel kínálhatjuk.




Ez a kagyló enyhén dióízű és édeskés, belül puha, a külseje pedig finoman roppan.