2024. január 3., szerda

Sült csülök

 Hozzávalók:


  • nyers csülök

  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • fokhagymapor
  • paradicsompüré
  • őrölt római kömény
  • rozmaring
  • olaj


Elkészítés:


A csülökből számos ételt készíthetünk.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/csulok-porkolt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/sult-csulok.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/csulok-pekne-modra.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/fustolt-csulok-sutve.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/babos-kukoricas-francia-csulok.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/csulkos-kormos-bableves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kovaszos-kaposztas-csulok.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/fejtos-bableves-csulokkel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/07/toltottkaposzta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/solet-2.html


Ezúttal sült csülök készült.


A kicsontozott húst megsózzuk.


A bőrös felét késsel bevagdossuk.


A megsózott húst fokhagyma darabokkal megtűzdeljük.
Őrölt római köménnyel bedörzsöljük.



A bőrös felét fokhagymaporral megszórjuk.


Őrölt borsot és kevés olajat is teszünk rá.




Paradicsompürét kevés vízzel elkeverjük és a tepsi aljába öntjük.
Egy szál rozmaringot is tegyünk a hús alá.


Alufóliával lefedjük a tepsit és 180-200 C fokon puhára sütjük a csülköt.


A végén a fóliát levéve pirosra pirítjuk a bőrét.


A kisült zsírral remekül megkenhetjük a kenyerünket.



Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk ezt a pecsenyét.