2024. január 2., kedd

Mákos és fahéjas grízgombóc

Hozzávalók:


  • tej

  • búzadara
  • kristálycukor
  • fahéj
  • darált mák
  • porcukor




Elkészítés:


Sokszor készül nálunk grízes étel.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/epres-karamellas-tejbegriz.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/grizes-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/szilvas-daramorzsa.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/03/turos-es-grizes-meggyes-retes.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/nagyi-csaszarmorzsaja.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/10/rakott-sult-grizes-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/morzsas-fahejas-tejbegriz-gomboc.html


Sűrű tejbegrízt főzünk.


Egy liter tejhez egy normál bögre /3 dl/ grízt számítunk.
Ízlés szerint megcukrozzuk és pici sót is teszünk bele.


Fagyiskanállal  gombócokat készítünk és egy adagot porcukorral elkevert darált mákkal megszórunk.
 

A többi gombócot fahéjas porcukorral hintjük meg.


Aki szereti, tehet rá egy kis tejfölt vagy tejszínhabot is.


A mákoshoz egy kis házi baracklekvárt is kínálhatunk.