Hozzávalók:
- fekete bab
- póréhagyma
- fokhagyma
- lila hagyma
- zöldpaprika
- olívaolaj
- só
- balzsamecet
- gyömbér
- petrezselyem
- méz
Elkészítés:
A babot minden formájában szeretjük.
Legyen az leves, főzelék, egytálétel vagy saláta, szárazbab, fejtős bab, zöldbab, csülkösen, körmösen, habarva, paradicsomosan, birsalmásan, majonézesen elkészítve...
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/hagymas-bab.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/chilis-bab_2.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/egyszeru-csilis-bab.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/solet-2.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/rozmaringos-paradicsomos-bab.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/solet-margit-modra.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/solet-ahogy-en-szeretem.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/sved-babsalata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/vietnami-zoldbabos-safranyos-rizs.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/babos-kukoricas-francia-csulok.html
Különösen szép és ízletes a fekete bab.
Éjszakára beáztatjuk, mint általában a szárazbabokat.
Másnap leszűrjük és leöblítjük, mert a leve nagyon fekete.