Hozzávalók:
- osztriga
- citrom
Elkészítés:
Franciaországban található a világ egyik legszebb öble, mintegy 9 km hosszan nyúlik el a strandja.
Itt ettük a világ legfinomabb osztrigáját is.
A frissen kifogott osztriga egy pár csepp citrommal mennyei különlegesség.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/osztriga-citrommal.html
Az óceán parton laktunk a lányomnál és egész nap gyönyörködtünk a morajló tenger hangjában.
Időnként lovasok vágtattak a parti homokban.
A reggelente a városka kis piacán beszereztük a friss halakat, kagylókat, rákokat vagy a ritka csemegének számító ráját is és elkészíthettem a kedvenc tengeri ételeinket.
Nem maradt el a specialitásom sem, a friss kagylóból készült, amelyet én mindig édes martinivel készítem a szokásos fehérbor helyett.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/martinis-kagylo.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/martinis-kagylo-2.html