Hozzávalók:
- rája szárny
- vaj
- leveskocka
- fokhagyma
- babérlevél
- ecet
- só
Elkészítés:
A friss rája bőrét távolítsuk el.
Vigyázat, nagyon szúrnak a kiálló, kis hegyes tüskék.
Egy kevés vízbe öntsünk egy kanálka ecetet, sózzuk meg és tegyük bele a ráját.
Babérlevéllel és egy leveskockával ízesítsük, majd főzzük kis lángon egy negyed óráig.
Tegyük át egy serpenyőbe, amelyben jóféle friss vajat hevítettünk.
Locsolgassuk a vajjal és főzzük úgy 20 percig, a hal vastagságától függően. A vaj piruljon meg barnára, ettől finom dióízű lesz.
De ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
Közben adjunk hozzá egy kanál ecetet, pici sót, majd a sütés végén a főzőléből is tegyünk egy keveset a vajas szószba.
A képen a rája sült St. Jakab kagyló mellett látható.