2024. január 29., hétfő

La Baule-i rája

 Hozzávalók:

  • rája szárny


  • vaj
  • leveskocka 
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • ecet



Elkészítés:


A friss rája bőrét távolítsuk el.

Vigyázat, nagyon szúrnak a kiálló, kis hegyes tüskék.


Egy kevés vízbe öntsünk egy kanálka ecetet, sózzuk meg és  tegyük bele a ráját.

Babérlevéllel és egy leveskockával ízesítsük, majd főzzük kis lángon egy negyed óráig.


A megfőtt halat emeljük ki a főzőléből, csurgassuk le.

Tegyük át egy serpenyőbe, amelyben jóféle friss vajat hevítettünk.




Fokhagyma szeleteket adjunk hozzá, valamint folyamatosan adagoljuk bele még a vajat is.


Locsolgassuk a vajjal és főzzük úgy 20 percig, a hal vastagságától függően. A vaj piruljon meg barnára, ettől finom dióízű lesz.
De ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg.


Közben adjunk hozzá egy kanál ecetet, pici sót, majd a sütés végén a főzőléből is tegyünk egy keveset a vajas szószba.







A képen a rája sült St. Jakab kagyló mellett látható.


Fogyasztáskor a jól elkészített rája szálasra esik szét, nincs benne szálka, csupán könnyen kicsusszanó porcokkal találkozhatunk.



Sült ördöghallal és tejszínes zöldséggel tálalva.