Hozzávalók:
- St. Jakab kagyló
- vaj
- só
- liszt
- fokhagyma
Elkészítés:
Kedvenc tengeri gyümölcseink közé tartozik a Szent Jakab kagyló.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sult-szent-jakab-kagylo.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/szent-jakab-kagylo-es-langusztin.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/szent-jakab-kagylo-mangoval-es-vanilia.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/12/tokehalmajas-salata-szent-jakab.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/04/szent-jakab-kagylo-sutve.html
A halakat és a kagylókat mindig jóféle friss vajjal készítsük el.
A vajat barnára pirítsuk meg, amitől nagyon kellemes dióízt kapunk.
A francia konyha rajong a vajért, nem véletlen, hogy legtöbbször a halat is
à la meunière vagyis " Molnárné módra" készítik.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/alaszkai-tokehal-molnarne-modra.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/szent-peter-hal-la-meuniere.html
A tengerparton olyan friss kagylókat kaphatunk, amelyeket mellett még ott található a gyönyörű narancsszínű ikra a corail.