2024. január 29., hétfő

Kínai brokkoli 2

 Hozzávalók:


  • brokkoli

  • fokhagyma
  • kápia paprika
  • zöldhagyma
  • gyömbér
  • chili szósz
  • darált pritamin paprika
  • vörös curry paszta
  • szójaszósz
  • olaj


Elkészítés:


Az ázsiai módon készült zöldségek, de különösen a brokkoli utánozhatatlanul finom, friss ízűek és kellemesen roppanós állagúak.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/narancsos-brokkoli-kinai-izesitessel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/brokkoli-fozelek-tejmentes.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/parolt-cukkini-uborka-brokkoli.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/majonezes-brokkoli.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/02/brokkolis-makaroni.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/sajtos-brokkoli.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/rakott-brokkoli.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/brokkolis-csirkeszarny.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/04/brokkolis-bulgur.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/11/kinai-brokkoli.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/citromos-brokkoli.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/brokkoli-es-cukkini.html


Mossuk meg és daraboljuk falatnyira a brokkolit.



Készítsünk mindent elő, mert a sütés nagyon gyorsan történik.

Fokhagyma, gyömbér, újhagyma. kápia paprika, szójaszósz, chili szósz, darált pritamin paprika és vörös curry paszta kerül most az ételbe.



Wokban készül az étel.
Egy-két kanál olajon pirítani kezdjük a zöldségeket.


Beletesszük a fűszereket és a szószokat is.


Amint az alapot összekevertük,  tehetjük bele a brokkolit is.


Erős tűzön, folyamatosan keverve forgatjuk a zöldséget mindössze két percig.


A tűzről levesszük és megszórjuk az újhagyma zöldjével.



Egy gondolatnyi sóval megszórjuk és máris fogyasztható a roppanós, finom szószos brokkoli.