2024. január 27., szombat

Fekete babos soba tészta

 Hozzávalók:


  • fekete bab

  • soba tészta (hajdinából készült tészta)
  • szójaszósz
  • édes chili szósz
  • olívaolaj
  • mungóbabcsíra
  • balzsamecet





Elkészítés:


Mindenféle ázsiai tésztát nagyon szeretünk.

Hajdina lisztből készült a soba tészta, ez a japán különlegesség, amit melegen és hidegen is fogyaszthatunk.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/osztrigaszoszos-soba-teszta-salata-pak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/hagymas-fekete-bab.html


A fekete babot előző este beáztatjuk.


Másnap enyhén sós vízben megfőzzük , majd leszűrjük.


A tésztát kifőzzük, nagyon hamar megpuhul.
Egy kanálka olívaolajjal elkeverjük.


Sózni nem kell, mert a szójaszósztól és az édes chili szósztól elegendő ízt kap.


Keverjük össze a tésztát a szószokkal.




Majd adjuk hozzá a lecsepegtetett babot is.

Friss, ropogós mungóbabcsírával megszórva kínáljuk.


Aki szereti pár csepp balzsamecettel is meglocsolhatja.



A képen citromos fogas köreteként tálaltam a fekete babos soba tésztát, thai rizzsel és kumquatos salátával.