Hozzávalók:
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
- krémhez
- 2 db. puncs pudingpor
- 6 dl tej
- kb. 10 ek. cukor
- 3 dl tejszín
- 1/2 cs. zselatin
- mazsola
- rumaroma/rum
- baracklekvár
- habhoz
- kb. 4 tojás fehérje
- cukor
- rumos mazsola
- kevés tej
Elkészítés:
Nagy kedvencünk a puncstorta.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/piskota.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/08/dios-puncstorta-tej-es-tojasmentesen.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/gesztenyes-puncsos-sutemeny.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/02/nagyi-puncstortaja.html
Ezúttal egy különleges habos változat készült.
Előírás szerint elkészítjük a puncs pudingot.
Érdemes egy csésze vízbe tenni, rumaromát vagy rumot adni hozzá és 1-1,5 percre megmikrózni.
Egy kevés mazsolát félreteszünk a díszítéshez.
A torta oldalát is körbekenjük.
Ízesítjük cukorral és rummal vagy rumaromával.
Legyenek egymástól távol, mert megnőnek.
Kb. 4 kis halom az ideális mennyiség egy tányéron.
A tányért a habbal a mikróba tesszük és kb. 35 - 40 másodpercig mikrózzuk.
Ezalatt a hab tökéletesen megszilárdul.
Adagonként gyorsan elkészül az összes hab.
Ügyeljünk arra, hogy a kanalat mindig mártsuk be a tejbe, illetve a tányéron is legye egy kanálka tej a hab alatt.
Így szoktam a madártejre is a habot elkészíteni.
A klasszikus főzésnél nem mindig sikerül a kellően tartós keménységet eltalálni és utána hamar össze is eshet a hab.
A mikrós változat azonban mindig bombabiztos.
A habot a tortára halmozzuk.
Szórjuk rá a maradék mazsolát.