Hozzávalók:
- jázmin rizs
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- kápia paprika
- szójaszósz
- halszósz
- osztrigaszósz
- só
Elkészítés:
A jázmin rizst ezúttal thai fűszerezéssel készítettem.
A fűszeres alappal kezdjük.
Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát.
Halszószt, osztrigaszószt és szójaszószt adunk hozzá.
Zúzott fokhagymát teszünk bele.
A nálam szinte elmaradhatatlan kápia paprika fogja színesíteni az ételt.
A megmosott rizst egy kanál olajon kevergetve üvegesre pirítjuk.
Kétszeres mennyiségű vízzel öntjük fel.Megsózzuk.
Ha elkészült a rizs, összekeverjük a raguval.
Megízleljük, elég ízes-e, de általában nem kell tovább sózni, mivel a szószok elég zamatot adnak.
A képen citromos sült fogassal és fekete babos soba tésztával látható.