2012. december 25., kedd

Mákos guba

Hozzávalók:

  • 8 kifli
  • 1 l tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • édesítőszer/cukor
  • 8 dkg vaj
  • porcukor
  • darált mák
  • méz



Elkészítés:

A kifliket vastagabb karikákra vágjuk.


A tejet a vaníliás cukorral és egy kevés édesítővel/cukorral felforraljuk.
Vegyük le a tejet a tűzről.

A helyére tegyük fel egy nagyobb teflon edényben a vajat és hevítsük fel.

Közben a kifliket az édes tejbe rakjuk, lapáttal forgassuk, hogy gyorsan feligyák a tejet, de ne ázzanak szét.


Most lapáttal tegyük át a kifliket a forró vajba és élénk tűzön, forgatgatva pirítsuk meg mindkét oldalukat.

Tegyük tányérra, szórjuk meg darált mákkal, porcukorral és csurgassunk rá mézet.
Kebelezzük be sűrű lelkiismeret furdalás közben...