- 8 kifli
- 1 l tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- édesítőszer/cukor
- 8 dkg vaj
- porcukor
- darált mák
- méz
Elkészítés:
A kifliket vastagabb karikákra vágjuk.
A tejet a vaníliás cukorral és egy kevés édesítővel/cukorral felforraljuk.
Vegyük le a tejet a tűzről.
A helyére tegyük fel egy nagyobb teflon edényben a vajat és hevítsük fel.
Közben a kifliket az édes tejbe rakjuk, lapáttal forgassuk, hogy gyorsan feligyák a tejet, de ne ázzanak szét.
Most lapáttal tegyük át a kifliket a forró vajba és élénk tűzön, forgatgatva pirítsuk meg mindkét oldalukat.
Tegyük tányérra, szórjuk meg darált mákkal, porcukorral és csurgassunk rá mézet.
Kebelezzük be sűrű lelkiismeret furdalás közben...