Hozzávalók:
Elkészítés:
A nyers toka szalonnát legjobb a disznóölés során a hurkák mellett az abalében megfőzni, de ennek híján sima vízben is megfőzhetjük.
A lényeg, hogy vajpuha legyen.
A kiemelt szalonnát kicsit hűlni hagyjuk, majd körben sűrűn megtűzdeljük csíkokra vágott sok-sok fokhagymával.
Mivel a toka nagyon puha, az ujjunkkal is könnyen bele tudjuk nyomkodni a szalonnába.
Majd sózzuk meg körben és piros fűszerpaprikával kenjük be.
Egy tállal fedjük le és hagyjuk jól kihűlni a hidegben.
Tálaláskor sózzuk meg.
A Mamáék sütőben sütnek héjában sült krumplit és sózott hagymát adnak mellé.
A sózott hagyma úgy készül, hogy egy szép nagy hagymát függőlegesen, párhuzamosan sűrűn bevágunk, de alul ne vágjuk át.
A vágatokba szórjunk sót, tegyük hidegre.
A sótól a hagyma kinyílik majd mint a rózsa és szépen szétállnak a szirmai.
Mindenki kap egy sült krumplit, egy sós hagymát és ehhez eszi az abált szalonnát... hm, nagyon finom "diétás" étel.
- 1 db nyers tokaszalonna
- 1 fej fokhagyma
- só
- piros fűszerpaprika
Elkészítés:
A nyers toka szalonnát legjobb a disznóölés során a hurkák mellett az abalében megfőzni, de ennek híján sima vízben is megfőzhetjük.
A lényeg, hogy vajpuha legyen.
A kiemelt szalonnát kicsit hűlni hagyjuk, majd körben sűrűn megtűzdeljük csíkokra vágott sok-sok fokhagymával.
Mivel a toka nagyon puha, az ujjunkkal is könnyen bele tudjuk nyomkodni a szalonnába.
Majd sózzuk meg körben és piros fűszerpaprikával kenjük be.
Egy tállal fedjük le és hagyjuk jól kihűlni a hidegben.
Tálaláskor sózzuk meg.
A Mamáék sütőben sütnek héjában sült krumplit és sózott hagymát adnak mellé.
A sózott hagyma úgy készül, hogy egy szép nagy hagymát függőlegesen, párhuzamosan sűrűn bevágunk, de alul ne vágjuk át.
A vágatokba szórjunk sót, tegyük hidegre.
A sótól a hagyma kinyílik majd mint a rózsa és szépen szétállnak a szirmai.
Mindenki kap egy sült krumplit, egy sós hagymát és ehhez eszi az abált szalonnát... hm, nagyon finom "diétás" étel.