HOZZÁVALÓK:
- 1/2 kg erdei gomba
- 1/2 hagyma
- 1 tk. őrölt fűszerpaprika
- 1 tk. darált pritamin paprika
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- rozmaring
- kakukkfű
- oregano
- 1/2 kg spagetti
- reszelt sajt
Elkészítés:
Ha van erdei gombánk, akkor azt használjuk, de ugyanolyan finom a csiperke gomba is.
A megtisztított gombát szeletekre vágjuk.
Olajon hagymát pirítunk, pici fűszerpaprikával megszórjuk és egy-két
kanál vízzel felöntjük.
Beletesszük a gombát és
befűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel, oreganóval, egy kis darált pritaminnal és egy
kis paradicsommal.
Belenyomjuk a fokhagymát is.
Kb. 20 perc alatt elfövi a levét és akkor még egy kicsit pirítsuk.
Fogkeményre főzött spagettivel tálaljuk.
Reszelt sajtot tegyünk a tetejére.
Mi a gombát a bolognai húsos ragus spagettire szoktuk még rárakni.
A képen is kikandikál a gomba alól.
Néha a gombát csak pirítom és egészen szárazra sütöm, mert a nagylányom csak így szereti.
Ilyenkor a felszeletelt gombát olaj nélkül, szárazon egy mélyebb wokba teszem, kevergetem , majd addig sütöm, amíg a levét elfövi és pirosan ropogós nem lesz.
Ilyenkor csak a vége felé sózom csak meg, borsozom és a majoránnával, kakukkfűvel, oreganóval, rozmaringgal fűszerezem.
Reszelt sajttal megszórjuk.