2012. december 8., szombat

Milánói spagetti


HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 kg erdei gomba
  • 1/2 hagyma
  • 1 tk. őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk. darált pritamin paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • oregano    
  • 1/2 kg spagetti
  • reszelt sajt

Elkészítés: 

Ha van erdei gombánk, akkor azt használjuk, de ugyanolyan finom a csiperke gomba is.



A megtisztított gombát szeletekre vágjuk.

Olajon hagymát pirítunk, pici fűszerpaprikával megszórjuk és egy-két kanál vízzel felöntjük.
Beletesszük a gombát és befűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel, oreganóval, egy kis darált pritaminnal és egy kis paradicsommal.
Belenyomjuk a fokhagymát is.
Kb. 20 perc alatt elfövi a levét és akkor még egy kicsit pirítsuk.

Fogkeményre főzött spagettivel tálaljuk.
Reszelt sajtot tegyünk a tetejére.

Mi a gombát a bolognai húsos ragus spagettire szoktuk még rárakni.
A  képen is kikandikál a gomba alól.

Néha a gombát csak pirítom és egészen szárazra sütöm, mert a nagylányom csak így szereti.
Ilyenkor a felszeletelt gombát olaj nélkül, szárazon egy mélyebb wokba teszem, kevergetem , majd addig sütöm, amíg a levét elfövi és pirosan ropogós nem lesz.
Ilyenkor csak a vége felé sózom csak meg, borsozom és a majoránnával, kakukkfűvel, oreganóval, rozmaringgal fűszerezem.

Reszelt sajttal megszórjuk.