Hozzávalók:
- 6-8 csirkecomb
- 1,5 -2 kg burgonya
- 75 dkg gomba
- 4-5 db hagyma
- 3 db citrom
- 2-3 marék olíva bogyó
- 2 db kis paradicsom
- só
- bors
- rozmaring
- kakukkfű
- bazsalikom
- oregano
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
Ez egy
isteni, pikáns, rakottas egytálétel.
Jó előre
összerakhatjuk és csak később sütjük készre.
A kiolajozott tepsibe karikára vágott nyers
krumplikat rakunk.
Sózzuk,
borsozzuk.
Karikára
vágott hagyma réteg következik.
Most egy sor
szeletekre vágott gombát rakunk rá.
Lehet nyersen
is, de én a gombát előtte külön egy teflonos wokban szárazon elősütöttem.
Kb.
10 perc alatt elfőtte a levét.
Ekkor
megsóztam, borsoztam és pici kakukkfűvel, oreganóval meghintettem.
A
gombarétegre tettem pár citromszeletet és fekete olajbogyót.
Újra krumplikarikák,
só, bors, majd hagyma, gomba, olajbogyó …végül krumpli sor következik.
Erre
fektettem rá a megtisztított és befűszerezett csirke combokat.
Pár karika paradicsommal színesítettem.
A combokat a
bőrük alatt is megsóztam, borsoztam és megszórtam illatos fűszerekkel:
rozmaringgal,
kakukkfűvel, bazsalikommal, oreganóval.
Egy kevés
olajjal körbe is masszíroztam a húsokat.
Egy bögrében
2 citrom levét és sok-sok zúzott fokhagymát összekevertem, adtam hozzá kb. 2-3
dl vizet és ezt a húsra öntöttem.
Alufóliával
lefedve a sütőben puhára sütjük az ételt, majd 5 perc alatt pirosra pirítjuk a
combokat.
Sertés karaj
vagy szép vastag comb szeletekkel is szoktam készíteni, úgy is nagyon finom.