2012. december 1., szombat

Paradicsomos gersli

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 2 ek. pirított hagyma
  • 4-5 db paradicsom
  • 1 db piros színű kápia paprika
  • 2 db újhagyma
  • 1 ek. házi ételízesítő
  • petrezselyem zöldje




ELKÉSZÍTÉS:

Ezt a köretet mikróban készítem mély hőálló tálban.
A rizst is mindig mikróban készítem.


A tálba beleteszem az olajat és a pirított hagymát.
Természetesen lehet friss hagymából is készíteni.
1 percig mikrózom, majd kiveszem és belekeverem a fűszerpaprikát, ételízesítőt és a megmosott gerslit.


Összekeverem és hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, paprikát, újhagymát.
Megsózom és felöntöm vízzel, hogy jó bőven ellepje.

Lefedve a mikróban 30 percig főzöm.
Ha kell még öntök hozzá vizet és tovább főzöm.


Maradjon jó szaftos, a gersli pedig ruganyos.
Nagyon finom köret.