Hozzávalók:
Elkészítés:
Disznóöléskor megmarad az abalé, amiben rengeteg jóféle hús, illetve a kész hurka is fő.
Mivel a hurkák gyakran főzés során kipukkadnak, így a lé egyre sűrűbb lesz.
Ez egy nagyon finom erős húsleves, amit vétek lenne kidobni.
Annyi levest külön veszünk, amennyit megeszünk és cérnametéltet főzünk bele.
Jól kiforraljuk, megsózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük.
A maradék sűrű levet érdemes adagonként lefagyasztani. Bármikor elővehetjük és pillanatok alatt tálalhatunk.
- abalé
- só
- őrölt bors
- cérnametélt
Elkészítés:
Disznóöléskor megmarad az abalé, amiben rengeteg jóféle hús, illetve a kész hurka is fő.
Mivel a hurkák gyakran főzés során kipukkadnak, így a lé egyre sűrűbb lesz.
Ez egy nagyon finom erős húsleves, amit vétek lenne kidobni.
Annyi levest külön veszünk, amennyit megeszünk és cérnametéltet főzünk bele.
Jól kiforraljuk, megsózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük.
A maradék sűrű levet érdemes adagonként lefagyasztani. Bármikor elővehetjük és pillanatok alatt tálalhatunk.