2012. december 9., vasárnap

Narancsos, céklás káposzta saláta

Hozzávalók:
    2 adag vacsora saláta


  • 1 db nyers cékla
  • 2 marék reszelt káposzta
  • 2 db narancs
  • pár szál újhagyma
  • 1 db citrom héja
  • 1 marék galambbegy saláta
  • olívaolaj
  • vörös borecet




Elkészítés:


A meghámozott, nyers céklát és a káposztát lereszeljük nem túl apróra.

A narancsot gerezdekre, majd félbe vágjuk.

2 db újhagymát karikára vágunk.

Fentieket egy tálban összekeverjük, olívaolajjal, vörös borecettel, kevés sóval fűszerezzük.


Ráreszeljük egy citrom sárga héját.

Ismét összekeverjük.

A tányérra galambbegy salátát teszünk és a közepébe halmozzuk a céklás keveréket.
Naranccsal díszítjük.

Újhagymát, kiflit kínálunk mellé.