2013. december 30., hétfő

Fruzsi képviselőfánkja

Hozzávalók:

  • 10 dkg teavaj/margarin


  • 10 dkg liszt
  • 10 ek. víz
  • 4 tojás
  • vaníliakrém
  • tejszínhab





Elkészítés:




A vajat a vízzel felforraljuk és hozzáadjuk a lisztet.
Sűrűre főzzük.
3-5 percig fakanállal kavargatva főzzük.

Tűzről levesszük, áttesszük egy műanyag tálba.

Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, miközben robotgéppel keverjük.

Ha kész, habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomunk csinos kis halmokat.

A sütőt előmelegítjük 220 C fokra és betesszük a tepsit.

13 percig ezen a hőfokon sütjük, majd mérsékeljük 180 C fokra és még kb. 10-12 percig sütjük.

Fontos, hogy közben ne nyissuk kis a sütő ajtaját.

Ha megsült, villával megszurkáljuk a fánkokat, hogy a gőz távozhasson és még 2-3 percig visszatesszük a sütőbe.

Ha kihűlt, éles késsel félbevágjuk és megtöltjük a vaníliás krémmel.


Tehetünk bele készen kapható krémes krémet vagy vaníliás pudingot, amit az előírás szerint készítünk, vagy - ha sok időnk van - főzhetünk magunk is klasszikus vanília krémet.

 
A tejszínhabot közvetlenül csak a kínáláskor tegyük a krém tetejére.


Másféle édes vagy pl. sajtos krémmel is megtölthetjük.