- 1-2 kb. 1,2 - 1,5 kg-os csirke
- provánszi fűszerkeverék
- sáfrány
- fokhagymapor
- kakukkfű
- fűszerpaprika
- őrölt fahéj
- ételízesítő
- darabka friss gyömbér
- só
- olívaolaj
- vörösbor
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, lemossuk és leszárítjuk.
Tepsibe tesszük és kívül-belül alaposan belemasszírozzuk az alábbi fűszerkeveréket:
Provánszi fűszerkeveréket, fokhagymaport, fűszerpaprikát, őrölt fahéjat, kakukkfüvet,sáfrányt és ételízesítőt összekeverünk.
A friss gyömbérből a csirke belsejébe is tegyünk.
Olívaolajjal locsoljuk meg, fedjük le és tegyük be éjszakára a hűtőbe.
Másnap megsózzuk a csirkét, átforgatjuk az olajban és hasra fektetjük.
Így a levek az amúgy szárazabb mellehúsába folynak és a hús zamatosabb lesz.
Vörösbort öntünk alá és fóliával lefedve 180-200 C fokon sütjük.
Időnként a szaftjával locsolgatjuk.
A végén a fóliát levéve pirosra sütjük.
A leszűrt vörösboros szaftot mártásos tálkában kínáljuk a sült mellé.
Sült zöldségekkel és gyümölcsökkel: naranccsal, kiwivel és friss ananász szeletekkel körítjük.