Hozzávalók:
Elkészítés:
A karalábét istenien lehet tölteni:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/toltott-karalabe.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/velovel-toltott-karalabe-petrezselyem.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/07/repasalataval-es-zellersalataval.html
Ez itt most egy klasszikus recept.
A megtisztított és keresztben félbevágott karalábék közepét kivájjuk és ételízesítős vízben főzni kezdjük.
Amíg felforr elkészítjük a tölteléket.
A beáztatott és kinyomkodott zsemlét összekeverjük a kevés olajon megdinsztelt apróra vágott hagymával és a darált hússal.
Megsózzuk és törött borssal ízesítjük.
Nagy adag vágott petrezselymet adunk hozzá.
Egy kevés apróra vágott fokhagyma is mehet bele.
Belekeverjük a tojásokat.
A töltelékkel megtöltjük a karalábékat.
Legyen jó púpos.
Óvatosan beleültetjük a karalábékat a nem túl erős lángon lobogó főzővízbe.
Kis lángon lefedve puhára főzzük az ételt.
Lisztből tejföllel habarást készítünk.
A habarást a karalábéhoz öntjük.
Pár percig forraljuk.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- karalábé
- darált hús
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- zsemle
- 2-3 db tojás
- ételízesítő
- só
- bors
- petrezselyem
- liszt
- tejföl
Elkészítés:
A karalábét istenien lehet tölteni:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/toltott-karalabe.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/velovel-toltott-karalabe-petrezselyem.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/07/repasalataval-es-zellersalataval.html
Ez itt most egy klasszikus recept.
A megtisztított és keresztben félbevágott karalábék közepét kivájjuk és ételízesítős vízben főzni kezdjük.
Amíg felforr elkészítjük a tölteléket.
A beáztatott és kinyomkodott zsemlét összekeverjük a kevés olajon megdinsztelt apróra vágott hagymával és a darált hússal.
Megsózzuk és törött borssal ízesítjük.
Nagy adag vágott petrezselymet adunk hozzá.
Egy kevés apróra vágott fokhagyma is mehet bele.
Belekeverjük a tojásokat.
A töltelékkel megtöltjük a karalábékat.
Legyen jó púpos.
Óvatosan beleültetjük a karalábékat a nem túl erős lángon lobogó főzővízbe.
Kis lángon lefedve puhára főzzük az ételt.
Lisztből tejföllel habarást készítünk.
A habarást a karalábéhoz öntjük.
Pár percig forraljuk.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.