Hozzávalók:
- brokkoli
- burgonya
- só
- bors
- ételízesítő
- fokhagymapor
- rizstej
- liszt
Elkészítés:
Alaposan megmossuk a brokkolit.
Rózsáira szedjük.
A friss zöld szárát külön feldaraboljuk, ez is a főzelékbe kerül.
A felaprított brokkoli szárat a burgonyával sós vízben megfőzzük.
Őrölt borsot és ételízesítőt adunk hozzá.
Fokhagymaporral ízesítjük.
Burgonyatörővel pürésítjük, de nem kell teljesen simára törni.
Most tesszük bele a pici brokkoli rózsákat, megsózzuk és pár perc alatt roppanósra főzzük.
Rizstejet liszttel keverünk és behabarjuk a brokkolit.
Pár percig együtt főzzük.
Nagyon finom, friss ízű étel.
Szerintem langyosan az igazi.
Tejallergiásoknak is ajánljuk.