Hozzávalók:
- 30-50 dkg lencse
- hagyma
- fokhagyma
- 2 ek. kókuszolaj
- gyömbér
- kurkuma
- garam masala
- cayenne bors
- római kömény
- őrölt fahéj
- őrölt koriander
- sűrített paradicsom (ketchup)
- 1 db paradicsom
- kb. 0,5 l kókusztej
- 5 db burgonya
- kardamom
- 1 citrom leve
- só
Elkészítés:
A lencsét előző este áztassuk be vízbe.
Mint általában az indiai ételekhez, ehhez a fogáshoz is sokféle, aromás fűszer szükséges.
Hagyma, fokhagyma, gyömbér, kurkuma, római kömény, kardamon, cayenne bors, fahéj, koriander, illetve citrom kerül a lencsébe.
Kókusz olajon dinsztelni kezdjük az apróra vágott hagymát.
A reszelt gyömbért és fokhagymát is beletesszük.
Jöhetnek a fűszerek: kurkuma, garam masala, cayenne bors, római kömény, őrölt fahéj, koriander.Kevergetve megpirítjuk a fűszereket.
Már most isteni illata van az ételnek.
Közben megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk a burgonyát.
Leszűrjük a beáztatott lencsét és a burgonyával együtt a fűszeres alaphoz adjuk.
Kevés paradicsompürét, vagy ennek hiányában jóféle ketchupöt és a friss paradicsomot is beletesszük.
Kókusztejjel és kevés vízzel felöntjük a levest.
Most adjuk hozzá a mozsárban összetört kardamom magját is.
Némi szárított koriander is kerül bele.
Citrom levével savanyítjuk.
Még egyet forr és készen van ez a nagyon illatos, kellemesen fűszeres egytálétel.