Hozzávalók:
- padlizsán
- lila hagyma
- vöröshagyma
- fokhagyma
- só
- mustár
- majonéz
- citromlé vagy gyenge ecet
Elkészítés:
A padlizsánt változatosan készíthetjük, de mégis a krémet esszük leggyakrabban.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/padlizsankrem.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/padlizsankremes-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/padlizsan-legyezo.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/lecsos-padlizsan.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/padlizsanos-husos-rakott-teszta.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/csirke-colombo.html
A megmosott padlizsánt megszurkáljuk és fóliával bélelt tepsiben puhára sütjük.
Mustárral és majonézzel lazítjuk, majd citromlével vagy jóféle ecettel beállítjuk a pikáns ízt.