Hozzávalók:
- garnéla rák
- gyömbér
- fokhagyma
- újhagyma
- kápia paprika
- kínai ötfűszer
- mangószósz
- szójaszósz
- citromlé
- citrom
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
Nagy kedvencünk a rák, gyakran szerepel az étlapon.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/faberge-tojas.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/fruzsi-mangos-raksalataval-toltott.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/spagetti-rakkal.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/raksalata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sult-kiralyrak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/majonezes-sult-rak-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/kiralyrakos-kala-salata.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/kokuszos-hal-es-kiralyrak.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/kinai-rakos-tintahalas-leves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/07/grillezett-garnela-szilvaval.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/narancsos-rak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/tejszines-citromos-rak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/paella.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/gombas-halas-garnelas-sult-teszta.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/bouillabaisse-avagy-franciak-hallevese.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/sult-tigris-garnela.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/rakos-paella-fejtos-babbal-es.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/paella-3.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/paella-4.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/06/sved-szendvicstorta-smorgastarta.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/edes-savanyu-rak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/12/tokehalmajas-salata-szent-jakab.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/szent-jakab-kagylo-es-langusztin.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kokuszos-rak-ragu.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/rakragu-paradicsomos-rizzsel.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/11/kinai-rakos-husgolyos-leves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/06/kurkumas-rak.html
Most egy mangós változat készült.
A rákot megtisztítjuk, eltávolítjuk a páncélt és a bélcsatornát.
Előkészítjük a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát, gyömbért, újhagymát és a kápia paprikát.
A kínai ötfűszer: Legtöbbször azt halljuk, hogy csillagánizs vagy ánizs, szecsuáni bors vagy fekete bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj vagy kasszia keveréke.
Ám nem ritka, hogy chilit, gyömbért vagy édesgyökeret is tesznek hozzá.
Én egy francia fűszerkeveréket vettem alapul és ott a klasszikus ötfűszer összetevők az ánizs, a bors, az édeskömény, a fahéj és az őrölt koriander.
Ezeket egyenlő arányban megdarálom, összekeverem és kis üvegekben tárolom. Szinte minden kínai ételbe teszek belőle egy keveset.
A csillagánizs olyan gyönyörű, hogy azt sajnálom megőrölni, mindig egészben teszek az ételbe néhány darabot.