2024. január 10., szerda

Sült kacsacomb

Hozzávalók:

  • kacsacomb

  • törött bors
  • fokhagymapor
  • fokhagyma
  • gyömbérpor
  • sriracha szósz
  • szárított koriander levél
  • szójaszósz



Elkészítés:


A kacsa minden részét imádjuk.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/02/sult-kacsacomb.html


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/rozmaringos-sult-kacsacomb.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/bazsalikomos-sult-kacsaszarnyto.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/rozmaringos-kacsamell.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kacsas-burgonya.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kacsasult.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/narancsos-sult-kacsa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sult-kacsa.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/sult-kacsa-kelkaposzta-agyon.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/05/barackos-kacsa.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/05/kacsas-rizs.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/03/rizses-kacsa.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/liba-es-kacsa-szarnyto-gombaval-sutve.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/11/fejtos-bableves-kacsa-farhattal.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kacsalab-kinai-modra.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/kacsazuza-kinai-fuszerezessel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/06/kacsazuza-romai-komennyel-curryvel-es.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/currys-zuzaporkolt.html


Ezúttal illatos sült kacsa készült.



A megtisztított combokat a forgónál kettévágjuk.


Sózzuk, megszórjuk törött borssal, fokhagymaporral és gyömbérporral.


Egy tepsibe fektetjük a húst, fokhagymadarabokat szórunk rá és szárított korianderrel meghintjük.
 

Szójaszószt és egy kevés sriracha szószt is csurgatunk rá.


Egy fél pohárka vizet öntünk alá és sütőben, lefedve megsütjük a combokat.


Aki szereti, pirítsa meg a sütés végén a bőrt is.
 
Különlegesen illatos omlós húst kapunk.