Hozzávalók:
- 0,5 kg rizs
- 1 fej hagyma
- 1 ek olaj
- 2 db színes zöldpaprika
- 1-2 db paradicsom
- 2 marék zöldborsó
- só
- pici sáfrány/sáfrányos szeklice
- mokkáskanál ételízesítő
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A wokban készítjük, mert a rizses ételeket nagyszerűen lehet ebben az edényben főzni.
A felhevített olajon megfuttatjuk az
apróra vágott hagymát, majd beletesszük a szintén apróra vágott zöldpaprikát
is. Legyen szép színes.
2 percig kevergetve sütjük, majd
kissé megpirítjuk benne a többször, váltott vízben megmosott és
leszűrt rizst.
Megsózzuk és hozzáadjuk a kis darabokra vágott paradicsomot, a sáfrányt
ha van, ha nincs, akkor a jóval olcsóbb sáfrányos szeklicéből csippentünk
bele egy keveset.
Pici ételízesítőt is teszünk
bele.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól
ellepi, majd lefedve, kis tűzön főzzük úgy 10-15 percig.
Ekkor beletesszük a petrezselyem felét, a zöldborsót (lehet
fagyasztott is) és, ha kell, egy kicsi vízzel még felöntjük.
Újabb 10-15 perc alatt készre főzzük.
Kellemes, nem túl fűszeres ízű rizs
lesz, ami jól illik a fűszeresebb húsokhoz.
Én a currys zúza mellé és a tejfölös
gombapaprikás mellé kínáltam.
Természetesen petrezselyemmel illik
megszórni.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)