- tojás
- majonéz
- mustár
- só
- bors
- citromlé
- pici ketchup
- citromkarikák
- kocsonyalé
Elkészítés:
Kocsonyát főztem és a levéből elvettem egy keveset, ebből készítettem az imbiszes töltött tojást.
A szilikonos muffin sütő mélyedéseibe egy kis kocsonyalevet kanalaztam és hagytam megdermedni.
Egy levélke petrezselymet és darabka kápia paprikát tettem rá.
Megfőzzük a tojást.
Meghámozzuk.
Félbevágjuk és a sárgájából elkészítjük a tölteléket.
Villával összetörjük, sót, őrölt borsot, majonézt, kevés mustárt, pici ketchupot, pár csepp citromlevet adunk hozzá és simára keverjük.
Megtöltjük, nem túl púposra a tojásokat és töltött felükkel felfelé egyenként belehelyezzük a muffin sütőbe.
Egy szelet citrommal befedtem a tojásokat.
Majd óvatosan annyi kocsonyalevet kanalaztam rá, amennyi belefért.
Hűtőben megdermesztettem.
Másnap könnyen ki tudtam nyomni a hajlékony muffin formából.
Ha tettem volna bele zselatint, akkor szebb, keményebb formája lett volna, de a kocsonyalé sokkal ízesebb és így is eléggé megtartotta a formáját.
Megdíszítve tálaltam.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)


.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)