- 10 dkg vaj/margarin
- 2 tojás
- 1 bögre mák
- 1 bögre cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 1 cs. sütőpor /20gr/
- 1 csipet só
- őrölt fahéj
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítés:
Ez az a süti, amiből mindig dupla adagot készítek és sosem elég...
Készítsünk ki minden előre, mert nagyon gyorsan összeállítható ez a süti.
Egy kb. 3 dl-es bögrét használunk és mindössze egy keverő tálban készítjük a tésztát.
A cukorral habosra keverjük a vajat/margarint, majd hozzáadjuk a tojásokat és azzal is keverjük.
Beletesszük a csipet sót és vaníliás cukrot is.
Majd állandó keverés mellett váltakozva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és mákot.
A végén beletesszük az őrölt fahéjat is.
Kóstoljuk meg, hogy jól lehessen érezni a fahéj ízét.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a híg masszát.
180 C fokon kb. 40 perc - dupla adagnál kicsit tovább - sütjük.
Késheggyel ellenőrizzük, hogy átsült-e, ha már nem ragad, készen van.
Egy adagnál hosszában, dupla adagnál keresztben szoktuk elvágni a lapot, majd megkenjük jóféle házi lekvárral.
Én barack lekvárral szoktam, de bármilyen pikáns meggy, ribizli stb. lekvárral nagyon finom.
Visszahelyezzük a felső lapot és porcukorral meghintjük.
Kockákra vágva tálaljuk.
Reggelire tejjel, kakaóval szoktuk fogyasztani.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)