- 60 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 tk. só
- víz
- 30 dkg darált marhahús
- 30 dkg darált sertés hús
- 1 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- vaj
- tejföl
- ecet
Elkészítés:
Ez az étel az oroszok kedvence, Szibériából származik.
Lényegében húsos derelye, amit fele sertés, fele marhahúsból a legjobb készíteni.
A darált húshoz adjuk a nagyon apróra vágott hagymát, mi késes aprítóban vágtuk össze, és a zúzott fokhagymát.
Csak sót és frissen darált fekete borsot tettünk bele.
Legyen jó borsos és másmilyen fűszer nem kell bele, mert így majd a finom, zamatos hús íze fog érvényesülni.
Jól összekeverjük és kész is a töltelék.
Készítsük el a tésztát.
A lisztbe tegyük bele a tojásokat és a sót.
Keverjük össze és annyi langyos vizet adjunk hozzá, hogy jó ruganyos tésztát kapjuk.
Lisztezett lapon nyújtsuk ki és lisztezett pohárral vágjunk ki kb. 5-6 cm átmérőjű köröket.
A tészta közepére tegyünk kis kanállal egy kis adag tölteléket, hajtsuk félbe és a széleket ujjunkkal nyomkodjuk össze.
Lehet kicsit fodrosra is csinálni, majd a kis kifli két sarkát nyomjuk össze és így megkapjuk a jellegzetes kerek pelményi formát.
Bő forrásban lévő vízbe tesszük és az újraforrástól számított kb. 8 perc alatt készre főzzük.
Olvasztott vajra szedjük ki.
Ne sajnáljuk a vajat, mert csak attól lesz igazán finom.
Leheletnyi ecettel meglocsoljuk és tejföllel kínáljuk.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)


.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)