- 50 dkg háztartási keksz, darálva
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 2 cs.vaníliás cukor
- kb. 3 dl tej
- rum vagy rumaroma
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- kevés rum vagy rumaroma
Elkészítés:
A ledarált kekszet összekeverjük a kakaóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
Végül rummal vagy rumaromával kellemesen pikánsra ízesítjük.
Összegyúrjuk.
Elkészítjük a krémet.
A margarint a cukorral habosra keverjük.
Géppel pillanatok alatt megvagyunk.
Beletördeljük a gesztenyemasszát is, tovább habosítjuk.
Végül rummal vagy rumaromával illatosítjuk.
Kettévesszük a tésztát és egyenként kinyújtjuk.
Kicsit ragad, ezért porcukrot szórunk alá és rá, amíg nyújtjuk.
A fele krémmel megkenjük és feltekerjük, mint a piskóta tekercset.
Ebből az adagból két tekercsünk lesz, de érdemes rögtön dupla adagot készíteni, mert hamar fogy...
Pillanatok alatt elkészül és finom, üde ízű.
Hűtőben lehűtjük.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)