2015. május 30., szombat

Zöldséges lencseleves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lencse
  • póréhagyma
  • sárgarépa 
  • fehérrépa
  • karalábé
  • petrezselyem
  • zeller
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek. olaj
  • 1 db hagyma
  • 1 csapott ek. liszt
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika


Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatjuk.
Másnap leszűrjük és forrásban lévő vízben feltesszük főni.

Dobunk mellé egy darabka póréhagymát.


A sárgarépát, fehérrépát, karalábét, paradicsomot, zöldpaprikát megtisztítjuk és karikára, kis darabokra vágjuk.

Ha a lencse félpuha, bezöldségeljük a levest.
Petrezselymet is teszünk bele.
Megsózzuk.


Készre főzzük a levest.


Elkészítjük a rántást.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a zúzott fokhagymát és végül levesszük a tűzről és a fűszerpaprikát is beletesszük.
Egy pohár hideg vízzel felöntjük, majd a levesbe keverjük.


Pár perc alatt jól kiforraljuk a levest.
Kevergessük közben, nehogy a liszt miatt leégjen.


Friss petrezselyemzölddel megszórjuk.