2016. február 7., vasárnap

Nagyi puncstortája

Hozzávalók:

  • 2 db piskóta lap
  • lekvár
  • rum
  • 1 citrom
  • málna, málnalé 
  • dió
  • kakaó
  • nutella
  • 1 db puncspuding
  • 0,5 l tej
  • 10 dkg mascarpone
  • 15 + 35 dkg cukor








Elkészítés:

Az egyik piskótát kettévágjuk.
A formába visszatesszük az alsó lapot.
Vékonyan megkenjük baracklekvárral.
A másik lapot félretesszük.

A másik piskótát kockákra vágjuk és háromfelé elosztjuk.
Az egyik adagot málna levével meglocsoljuk és  málna darabokat is keverünk hozzá.

A második adagot sűrű kakaóba beáztatjuk és egy jó kanál nutellával összekeverjük.

A harmadik adagot összekeverjük durvára vágott dióval, amit előzőleg leforráztunk és rummal ízesítettünk.

Leírás szerint készítünk egy puncspudingot, amihez, ha kihűlt, 10 dkg mascarponét és egy kevés cukor adunk és habosra kavarunk.

Összeállítjuk a tortát.

A lekvárral megkent alapra tesszük a fele puncskrémet és erre váltakozva ráhalmozzuk a háromféle tölteléket.

Majd a maradék puncskrémmel befedjük és arra borítjuk a felső piskótalapot, amelynek az alját is vékonyan megkentünk lekvárral.

A tortát súllyal lenyomatjuk, hogy a rétegek szépen összeálljanak.



A mázhoz 1 citrom átszűrt levét 35 dkg porcukorral sűrű péppé keverjük.
Ha kell, cseppenként vízzel hígíthatjuk.
Málnalével szép rózsaszínre színezhetjük, amit az elején teszünk bele.