2020. november 6., péntek

Gombaleves 2

 Hozzávalók:

  • gomba

  • hagyma
  • olaj
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • zellerszár
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors









Elkészítés:


A gombalevest sokféleképpen készíthetjük.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/gombaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/spargas-gombaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/zoldborsos-gombaleves.html


Ezúttal egyszerű zöldséges változatban készült.


A megtisztított gombát felszeleteljük.


Egy fazékban kevés olajon apróra vágott hagymát kezdünk dinsztelni.


Megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk a sárgarépát és a fehérrépát.


Karalábét, fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot is előkészítünk.


A zöldségeket a hagymához adjuk.
A fehérrépa végét mindig kúposra vágom és egy kevés szárral együtt az ételhez teszem, mert itt található a répa legintenzívebb íze.


Fűszerpaprikát szórunk rá.


Paprika és paradicsom, valamint a fokhagyma is belekerül.
 

Zellerszárat is tegyünk bele.


Végül a gombát is beletesszük.


Vízzel felöntjük, hogy ellepje a zöldségeket.
Sózzuk és borsozzuk.


Kis lángon, lefedve készre főzzük.


Akkor jó, ha nagyon sűrű és a finom zöldséges ízek közül kiemelkedik a gomba friss, földes zamata.


Tálaláskor egy kanálka tejfölt is tehetünk rá.