2022. május 3., kedd

Peshawari csirke, vagyis a chicken karahi

Hozzávalók:

  • csirkecomb 

  • újhagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • kardamom
  • garam masala
  • őrölt kömény
  • őrölt koriander
  • kurkuma
  • őrölt római kömény
  • chili paprika
  • bors
  • paradicsom
  • joghurt
  • citrom
  • koriander levél
  • olaj


Elkészítés:


Indiában és Pakisztánban az egyik leggyakoribb étel a curry.

Most a pakisztáni  Peshawarból származó zamatos csirke curryt készítettem el, amelyet  egy speciális öntöttvas edényben,  karahiban készítenek. 

 Erről nevezték el ezt az ételt.

Ilyen edény hiányában a sütőben, tepsiben készítettem el ezt a nevezetes fogást.    


A félbevágott csirkecombokat besózzuk és kiolajozott tepsibe tesszük.
A tepsibe szórunk néhány kardamon szemet is.


A húst megszórjuk a fűszerekkel, vagyis a garam masalával, őrölt köménnyel, őrölt korianderrel, kurkumával, őrölt római köménnyel és darált borssal.

 

Gyömbér, fokhagyma és újhagyma, valami  chili paprika darabokat szórunk rá.


Jó érett paradicsom darabokkal gazdagon befedjük.


Ne sajnáljuk a paradicsomot, mert ebből lesz a finom szósz.


A tepsit lefedjük és puhára sütjük a sütőben a csirkét.


Most jófajta joghurttal  bőségesen meglocsoljuk az ételt.


Ismét a sütőbe tesszük néhány percre.


Sűrű szaftos, rendkívül illatos csirkét kapunk.


Naan kenyérrel vagy rizzsel szokás tálalni ezt a fogást.





Nálam puhára főzött hajdinakásával került az asztalra.


Hihetetlenül fűszeres és ízletes ez a csirke.