- 4 db tojás
- 1,5 pohár cukor
- 1 csipet só
- 2 cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 pohár liszt
- 1 pohár kefír vagy tejföl
- 1 pohár olaj
- szilva
- dió
- fahéj
Elkészítés:
A tojást, a cukorral, vaníliás cukorral, sóval jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt sárga héját.
Ezután fokozatosan felváltva adagolva belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a kefirt vagy tejfölt és az olajat.
A mérce mindig a kefires vagy tejfölös pohár legyen.
Kizsírozott/olajozott és lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és kirakjuk felezett szilvával.
A szilvákat vágott felükkel felfelé tesszük a tésztára.
Megszórjuk fahéjjal és egy-egy szem diót is teszünk bele.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 20 percig sütjük.
(Gázsütőben 10 percig nagy lángon, majd 20 percig kis lángon sütjük.)
Meggyel is készíthetjük, 70 dkg kell belőle.
Más gyümölcsöt is tehetünk bele.
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)