2013. szeptember 28., szombat

Morzsás karfiol

Hozzávalók:


  • friss karfiol 
  • 2 ek. olaj
  • zsemlemorzsa







Elkészítés:




A megtisztított friss, tömör fej karfiolt kettévágjuk és vízbe tesszük pár percre, hogy az esetleges bogaraktól megszabadítsuk.

Egy fazékban kevés vizet forralunk, ebbe tesszük bele a karfiolt.
Nem kell beleérni a vízbe.
Fedővel lefedjük és a gőzben 10 perc alatt majdnem puhára főzzük.
Ne essen szét.


Egy lábasban az olajon szép aranybarnára megpirítunk egy jó adag zsemlemorzsát.
Kevergessük, mert hamar odaég.
Sózzuk is meg.


Ha kész óvatosan rázogatva forgassuk bele a karfiolt.


Magában is nagyon finom, de köretnek sült mellé isteni.


Majonézzel vagy tejföllel meglocsolhatjuk.