2013. szeptember 28., szombat

Gyömbéres, fokhagymás pulykasült

Hozzávalók:

  • pulykacomb
  • füstölt szalonna
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • kápia paprika
  • bors
  • ketchup
  • pici olaj
  • bazsalikom levél




Elkészítés:


A megtisztított, megmosott és megszárított pulykacombok bőrét egyik oldalon a kezemmel fellazítom, hogy alá tudjak tölteni finomságokat.
Egész combokat is vehetünk, de a felső combok szaftosabbak, több húst van rajtuk és szebben lehet majd szeletelni.


Kicsit kiolajozott tepsibe tesszük, kívül-belül megsózzuk, borsozzuk a húst és a bőre alá rakjuk a szeletekre vágott füstölt szalonnát, fokhagymát, gyömbért és a kápia paprikát.



Visszaigazítjuk a bőr és kicsit bekenjük olajjal, némi ketchuppel szép színt adunk neki és pár szem friss bazsalikom levéllel ízesítjük.


 
Kevés szalonnát is tehetünk rá és egy pohár vizet öntünk alá.
Alufóliával lefedjük és a sütőben 190-200 C fokon puhára sütjük.


Hidegen is nagyon finom, szendvicsben, saját zsírját alákenve, kiváló uzsonna.

Lehet a tepsibe mellétenni pár szem krumplit és a köret is vele sülhet.