2015. január 17., szombat

Sajtos tészta

Hozzávalók:


  • 0,5 kg tészta
  • 2 ek. olaj
  • 3 tojás
  • 4-5 dl tejföl
  • sajt
  • parmezán sajt
  • fehérbors
  • reszelt szerecsendió
  • fekete olajbogyó
  • csokor petrezselyem



Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát.
Legjobb a csavart vagy bordázott-féle, mert az jól felveszi a mártást.
Keverjük el az olajjal és sózzuk meg.


Készítsük el az öntetet.
A tojásokat elkeverjük sóval, fehér törött borssal, reszelt szerecsendióval és tejföllel.
Én ezt a mártást szoktam a rakott krumplihoz is tenni.


Keverjük össze a tésztával.


Tegyük bele a sajtokat is.
Nem kell reszelni, mert úgyis felolvad a sütőben.
Én trappista sajtot és parmezán sajtot tettem bele.


Simítsuk bele a tészta felét egy jénai tálba.


Szórjunk bele fekete olajbogyót.
Nagyon jól fog mutatni a kész ételben.


Kissé megvágott petrezselyemzölddel is gazdagítjuk.


Majd a maradék tésztával befedjük és 180 C fokon szép pirosra sütjük.


Hamar elkészül kiváló vacsora étel.


Salátával tálaljuk.