2017. január 1., vasárnap

Besameles, sonkás, sajtos sült tészta

Hozzávalók:

  • gomba
  • hosszú metélt
  • olaj
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek.liszt
  • szerecsendió
  • 5 dl tej


Elkészítés:






Nálunk mindenki szereti a tésztát, pláne, ha valamilyen zöldséggel hússal, mártással vagy sajttal bolondítjuk meg és a sütőben jó ropogósra sütjük...


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/sonkas-sajtos-sult-teszta.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/sonkas-sajtos-sult-teszta-ii.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/spargas-sult-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/05/gombas-tojasos-sult-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/padlizsanos-husos-rakott-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/gombas-halas-garnelas-sult-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html


Most egy kis hosszú metéltet kevertem klasszikus sonka, gomba nyerő párossá, amit besamel mártással koronáztam meg.

Egy kanálka olajon megpirítjuk a szeletekre vágott gombát.


Zöldpaprikát és paradicsomot is teszünk bele.


Megsózzuk, megborsozzuk.


Al dentére kifőzzük a metélt tésztát.
Kevés olajjal és sóval elkeverjük.


Elkészítjük a besamel mártást.
Vajat olvasztunk, beletesszük a lisztet.
Törött borsot adunk hozzá és szerecsendiót reszelünk bele.


Ha felhabzott tejjel hígítjuk.
Kavargatva, kis lángon sűrűre főzzük.


A sajtot kis kockákra vágjuk.


Beletesszük a mártásba.
1 percig kavarjuk, ezalatt a sajt feloldódik.


Tepsibe lerakjuk a tészta felét.


Rátesszük a gombás ragut.


Most jön a sajtmártás.
Ilyen jó nyúlósnak kell lennie.


Rákenjük a mártás a gombára.


Befedjük a maradék tésztával és 180 C fokon a sütőben szép pirosra sütjük.


A belseje lágyan folyik, a teteje pedig finom ropogós lesz.


Sok friss salátával tálaljuk.