2017. január 22., vasárnap

Sült tarja

Hozzávalók:


  • csontos tarja
  • hagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • paradicsom püré
  • mustár
  • kakukkfű
  • őrölt köménymag
  • bacon
  • olaj


Elkészítés:

Egy szép darab csontos tarját veszünk.

A hentest megkérjük, hogy a csont mentén vágja fel, de ne vágja le a húsról.


Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, paradicsomot, zöldpaprikát és sűrített paradicsom pürét.


A csont és a hús közötti részbe beletesszük a hagymát, fokhagymát, gyömbért.
Meglocsoljuk a paradicsom pürével.
Megszórjuk sóval, kakukkfűvel.




Zöldpaprika és paradicsom szelteket is teszünk bele.


Még egy kis mustárral is megkenjük a húst.
Kevés őrölt kömény szórunk bele.


Visszahajtjuk a húst a csontra és bacon szeletekkel beborítjuk.


Kiolajozott tepsibe tesszük és a maradék zöldpaprikát köré halmozzuk.



Egy pohárka vizet öntünk alá és alufóliával lefedve készre sütjük a sütőben.


Hurkapálcikával vagy hústűvel rögzíthetjük a húst.